Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Automatische thuishulp bij kinderen met ADHD of autisme of bepaalde steunmaatregelen om ouders en kinderen te ondersteunen.

Jouw voorstel

Gezinnen met kinderen met ADHD en Autisme zouden automatisch hulp of begeleiding krijgen in hoe je de opvoeding best aanpakt en om beter inzicht te krijgen hoe je kind denkt en handelt. Ook al ken je je kind door en door, professionele hulp is nodig.

Jouw verhaal

We hebben 2 zoontjes die heel energiek en actief zijn. Onze oudste zoon heeft ADHD en autisme. Het zijn 2 labels, maar die we niet op die manier willen zien. Iedereen is anders en uniek. Maar helaas ziet niet iedereen dat zo. We krijgen weinig begrip van andere ouders of in de familie, want ze zijn druk en chaotisch. We krijgen gelukkig wel wat steun van school en het revalidatiecentrum. Helaas worden gezinnen met kinderen die anders denken en zich anders gedragen vaak nog uitgesloten doordat het niet beantwoord aan het ideaal beeld in de maatschappij. We helpen onszelf vooral door veel te leren en info mee te delen aan anderen om het ook eens op een andere manier te bekijken. Helaas kun je vaak op weinig begrip rekenen.