Ontdek het thema

Scheiding of nieuw begin

warme maaltijden op school (gratis of aan zeer democratische prijs) , recht op meer kinderopvang en meer ouderschapsverlof voor alleenstaande ouders.

Jouw voorstel

Alleenstaande ouders zouden voor opvang van kinderen extra voordelen moeten genieten, zoals voorrang op extra dagen in de kinderopvang. Afhankelijk van hun situatie, zouden alleenstaanden ook recht moeten hebben op meer ouderschap- of zorgverlof. warme maaltijden op school

Jouw verhaal

Mijn partner en ik leerden elkaar in het buitenland kennen, beiden werkend voor een grote NGO, na vele jaren samen op het terrein verwachtten we eindelijk ons eerste kindje, 1,5 jaar nadien ons tweede, omdat mijn (ex) partner in zijn land van herkomst ondertussen vast werkte en ik hier, zijn we uit elkaar gegroeid, immers, 3 maanden na de geboorte van ons tweede kind brak Corona uit. ook essentiele reizen mochten niet meer. het duurde meer dan 1,5 jaar voor we elkaar terug zagen, niet evident met twee heel jonge kinderen. wegens nog een groot drama, waar ik bij betrokken raakte en PTSS had, bleek het hoe langer hoe moeilijker om de relatie gaande te houden op afstand, met twee jonge rakkers...alleen. dus ik verbrak 1,5 jaar geleden de relatie (kinderen 5 en 3,5 jaar) ik heb gelukkig een eigendom, maar moet wel echt alles altijd alleen doen en beslissen ivm de kinderen, ik heb geen alimentatie, kom dus ook rond met enkel mijn eigen middelen. je wilt je kinderen enerzijds gezond opvoeden, het is soms na een hectische dag nog snel koken...ik heb soms echt het gevoel in een constante rush te leven.