Ontdek het thema

Andere

De staat moet veel meer investeren in voorzieningen voor mensen met een beperking zodat de ellenlange wachtlijsten verdwijnen. Ook mensen die met ondersteuning zelfstandig zouden kunnen leven moeten beter financieel ondersteund worden.

Jouw voorstel

Zoek na de diagnose of er organisaties bestaan die ervaring hebben met de problematiek. Dikwijls kan de sociale dienst van het ziekenfonds of van de school goede raad geven over organisaties van ouders met kinderen met dezelfde problematiek.

Jouw verhaal

Mijn dochter heeft een mentale beperking in combinatie met zwaar autisme. Momenteel is ze 26 maar mentaal ongeveer 3 jaar oud. Wij werden goed ondersteund door het Raster (bijstand voor kinderen met autisme en tot haar 12 ging ze naar het Bijzonder Onderwijs. Toen besloot men dat ze niet meer terecht kon in het BO omdat haar niveau te laag was. Ook thuis werd de situatie onhoudbaar en door ongelooflijk veel geluk kon ze terecht in het Gielsbos , waar ze tot nu toe voltijds verblijft. Wij hebben meerdere voorzieningen bezocht en wij mogen van geluk spreken dat ze in het Gielsbos terecht kon ...in vele voorzieningen was de infrastructuur erbarmelijk. En dan spreken we nog niet over de ellenlange wachtlijsten , die alleen maar langer worden.