Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Enthousiasme werkt aanstekelijk, ga zelf ook aan de slag!

Na de succesvolle start van het Gezinskabinet, organiseren heel wat organisaties een Gezinsbabbel. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk!

Iedereen kan verhalen verzamelen en dat vraagt niet altijd veel extra tijd of werk, ook een korte Gezinsbabbel bij een wekelijkse bijeenkomst, is zeer waardevol en draagt bij tot een geheel van inspirerende voorstellen. 

Enkele tips:

  • Maak het jezelf niet moeilijk, sluit aan op een ontmoeting die al “georganiseerd is”, een Familiesalon, Speelpunt, Oudergroep, babytheek…

  • Als iedereen 3 extra verhalen kan verzamelen van ouders in een kwetsbare positie, hebben we weer heel wat extra perspectieven.

  • We horen van organisaties die al een babbel organiseerden dat het henzelf en hun organisatie ook erg inspireert, maak er dus een win-win van! 

  • Laat je inspireren door het materiaal dat we ontwikkelden, maar doe vooral wat voor jou goed voelt.

Bijdragen aan het Gezinskabinet kan:  

door mee te communiceren, zowel naar individuele ouders/gezinnen als naar andere lokale actoren die werken met gezinnen om het Gezinskabinet mee bekend te maken. Er is een hele communicatietoolkit ter beschikking, met posters, banners,... Zie: https://gezinskabinet.be/communicatie

door live Gezinsbabbels te organiseren. Zie: https://gezinskabinet.be/zelf-aan-de-slag