Ontdek het thema

Scheiding of nieuw begin

Beter luisteren naar de moeder en vader ipv de grootmoeders alle macht te geven. Zij waren de oorzaak van de scheiding. Hun onderling gekibbel heeft ons huwelijk kapot gemaakt.

Jouw voorstel

Eerst heeft pleegzorg de kinderen bij mijn moeder geplaatst. Door de slechte regeling, zag ik gedurende 1 jaar de kinderen maar enkele uurtjes per maand. Ik werd verplicht door mijn moeder om mijn huis te verkopen. Terwijl mijn huis wel was goedgekeurd door VK. Ik ben fulltime beginnen werken op aanraden van de advocaat, ik ben nog eens van advocaat moeten veranderen omdat ze me niet wilde verdedigen, de kinderen werden uiteindelijk aan mij toegewezen, hierop kreeg ik mijn ontslag opt werk. Pleegzorg was echt een gore stap die we op aanraden van VK hebben genomen. Ik zou het nooit meer toestaan. Het was helemaal niet zoals men ons had voorgesteld. De afspraken werden niet nageleefd. Het was ronduit onterend hoe pleegzorg mij als moeder behandeld heeft en mijn moeder en schoonmoeder alle macht hadden toebedeeld, ipv ons ouders te versterken. Ik wil nog steeds verontschuldigingen en zelfs financiële compensatie voor het leed dat wij als gezin moeten dragen, door zulke ondoordachte keuzes van een stelletje paljassen, die geen inzicht hebben in familiedynamieken.

Jouw verhaal

De scheiding verliep erg moeilijk. Aangezien mijn moeder betrokken was bij de oorzaak, was het erg moeilijk om beroep op haar te doen nadat ik bij mijn man wegging en dus alleen met de kinderen kwam te staan.