Ontdek het thema

Scheiding of nieuw begin

Misschien kan in de rechtbank op voorhand een sjabloon doorgaan een soort ouderschapsplan. Welke opties bestaan er, waar moet je aan denken .

Jouw voorstel

standaard bemiddeling als ouders uit elkaar gaan. Een sjabloon met afspraken of toekomstige zaken waar je voor komt te staan. Ik had nooit bedacht dat hij zou weigeren de kinderen naar hobby's en dergelijke te laten gaan.

Jouw verhaal

Mijn ex-partner haalde onverwachts zijn spullen weg en informeerde dat hij zou verhuizen. Waar hoe, wat, geen uitleg. Omdat hij weigerde te praten over andere voorstellen dan een week - week regeling ook al woonde hij een uur verder werd ik voor de rechter gedaagd. Dit is een bruut proces, klakkeloos werden zaken vastgelegd zonder extra overleg, bespreking, .... De afspraken die toen gemaakt werden, werken totaal niet voor de realiteit waarin we terecht komen. Hobby's, moederdag, ... Ik hoopte op een vriendschappelijk co-ouderschap. maar zelfs contact met de kinderen wordt geweerd. Hij belt de kinderen niet en zij mogen hem niet bellen als ze bij mij zijn en vice versa.