Ontdek het thema

Eerste keer

Vrouwen even waardig behandelen in alle situaties en niet 'hormonen' of 'labiel/emotioneel' laten afleiden van onderliggende issues.

Jouw voorstel

Enerzijds zwangere vrouwen niet 'kind' behandelen, 't is niet omdat je een kind verwacht dat de brochures opgesteld moeten worden (en eruit zien) alsof het voor kleuters is! Anderzijds eigen noden (ziekenhuis/gyneacoloog) mogen niet overheersen op welzijn persoon. Vrouwen verdienen serieus te worden genomen ongeacht de emoties die bovenkomen. Vooral 'vrouwenproblemen' rond (pijnlijke) regels en al dan niet hebben van een kinderwens moet naar geluisterd worden.

Jouw verhaal

Ik heb me erg eenzaam gevoeld tijdens mijn zwangerschap (geen ideale partner), en kort na de geboorte. Omdat de nadruk niet voldoende lag op mijn welzijn (postnatale depressie werd niet opgemerkt, of op gereageerd, ook al ben ik in tranen uitgebarst omdat ik eronder door zat bij de gyneacoloog bij de postnatale controles). In ziekenhuis geen aandacht voor mijn noden, enkel aandacht om borstvoeding op te starten (wat moeilijk ging) omdat dat een doelstelling van het zieken huis was.