Ontdek het thema

Werk

Ouderschapsverlof uitbreiden en een betaald zorgverlof invoeren (plots zieke kinderen, speciale zorgen, afspraken met specialisten tijdens werkuren).

Jouw voorstel

Uitbreiding van ouderschapsverlof. Zorgverlof uitbreiden. Als ik denk aan mijn situatie met 2 kinderen met ichtyosis vind ik ook een zeker zorgverlof te mogen ontvangen. Dagelijks minimum 2x insmeren van top tot teen, verschillende bezoeken aan dermatoloog, kleren extra wassen, bad grondig reinigen zodat de olieresten niet schimmelen,... het is niet vanzelfsprekend. De afspraak met specialisten/experten, moeten vaak tijdens werkuren, dit zou ook in betaald zorgverlof opgenomen moeten worden.

Jouw verhaal

Ik vind het zeer moeilijk dat er weinig begrip is als je kiest voor je gezin ipv werk. Je lijkt dan lui terwijl ik werken eigenlijk minder intensief vind dan thuisblijven. Zelf heb ik een zoon van 4 en een tweeling van 2 (vroeggeboorte, huidaandoening,...) Ik voel daar weinig begrip voor. Zolang ik m'n uren werk is 't goed maar al de rest, wat meer management vraagt, is een vanzelfsprekendheid.