Ontdek het thema

Werk

Een warm-menselijke wereld waarin het normaal is om elkaar te ondersteunen en mensen als vanzelfsprekend met elkaar verbinden <3

Jouw voorstel

Betere financiële ondersteuning zou fijn zijn, bijvoorbeeld wanneer een gezin de keuze wil maken dat één van de ouders thuisblijf ouder is of wordt. Ik vind dat ieder gezin deze keuze zou moeten maken zonder daar financieel op afgestraft worden. Zeker als niet-werkende vrouw, bouw je niets op en dat baart me wel zorgen. Terwijl de voltijdse zorg voor kinderen ook werken is, 24/24u hard werken, het stopt nooit. Vanuit de maatschappij/overheid zou het fijn zijn daar meer voor gewaardeerd te worden. Of betere begeleiding in toeleiding naar de mogelijkheden. Want er zijn hier en daar hulpmogelijkheden of bijvoorbeeld financiële toegiften, maar je moet het zelf uitzoeken of weten en dat vraagt ook best veel tijd en energie die niet altijd beschikbaar is.

Jouw verhaal

De combinatie werk-gezin vind ik (mama) heel moeilijk. Mijn zoontje is nu 19 maanden en vijf maanden geleden kwam ik in een burn-out terecht. Twee maanden na de geboorte kreeg ik hevige paniekaanvallen. Ik vond de zwangerschap pittig en het eerste anderhalf jaar met een baby zwaar. Ik vond hulp doordat ik er zelf naar zocht. Maar ik heb het gevoel dat onze maatschappij te kort schiet in het ondersteunen van gezinnen en jonge ouders. Op veel vlakken is het niet kind- of gezinsvriendelijk en rond mij zie ik hoe andere ouders ook heel hard worstelen en er regelmatig onderdoor gaan. De druk die op gezinnen ligt is enorm groot. Het vraagt veel moed en kracht om jezelf staande te houden in deze soms gekke wereld. Als hoogsensitieve mama ben ik ook constant op zoek naar mijn plek in de wereld waarbij ik kan gedijen in een goed klimaat met een evenwichtige balans, wat niet eenvoudig is.