Ontdek het thema

Werk

Een aanspreekpersoon per gemeente die bijhoudt waar er nog vrije plaatsjes zijn en mee helpt zoeken naar een opvangplekje.

Jouw voorstel

Enkel Torhout heeft een medewerker die actief meehelpt met het zoeken naar een opvangplekje. De indruk dat die persoon per crèche een zicht had waar er wel of niet plaats was en vanaf wanneer er plaats was. Andere regio's hebben dat niet. Op de online website staat bijna nooit genoteerd vanaf wanneer een opvangplaats een plekje vrij heeft en voor hoeveel dagen. De crèches hebben natuurlijk al zo veel administratie te doen en hebben hun handen vol aan al de kindjes waarvoor ze moeten zorgen, dus ik kan er inkomen dat de online tool invullen en opvolgen niet prioritair is. Daardoor wordt wel het nut van de online tool wat teniet gedaan.

Jouw verhaal

Door verhuis moeten we ook van crèche veranderen. We gaan van een full-time opvang naar 2 dagen opvang in de week omdat er geen plaats is voor een full-time opvang. Hierdoor zal onze dochter 5 maanden naar een nieuwe crèche gaan, en erna terug veranderen van crèche waar we wel full-time opvang vinden die we omwille van het werk nodig hebben. Kinderopvang zoeken via de online website loopt zo vlot niet, niet alle kinderdagverblijven antwoorden binnen de week. Het beste is nog steeds zelf rond te bellen, dus zeer arbeidsintensief en het duurt lang voor je zekerheid hebt van een plekje. Aangezien we zelf voor 3 dagen opvang in de week moeten instaan zal mijn man een dag thuisblijven en de overige 2 dagen springen de grootouders in (we hebben geluk dat mijn man zijn ouders op pensioen zijn, anders zou dat niet gaan).