Ontdek het thema

Werk

ouderschapsverlof met vergoeding RVA en flexibele werkuren, telewerk: oog hebben voor combinatie werk en gezin, gelukkige werknemer presteert beter.

Jouw voorstel

ik heb zelf lang halftijds gewerkt om thuis alles rond te krijgen. De periode ouderschapsverlof met tussenkomst rva maakte het financieel haalbaar. k&g: geeft meer zorgen dan steunend aanwezig zijn voorheen geen flexibele werkuren, was moeilijk combineerbaar met gezin, ondertussen wel flexibele werkuren en telewerk bij mijn werkgever.

Jouw verhaal

onthaalmoeder met veel kennis en kunde ivm ontwikkeling kinderen was zeker steunend, nadeel dat ze wel veel verlof nam. K&G consultaties: zorgde voor meer twijfel dan duidelijkheden soms. Opmerkingen kleuterschool ivm ontwikkeling kind: toch eerder beperkte weergave van de ontwikkeling van je kind, indeling in vakjes. ik zocht zelf info via internet, bibliotheek als ik vragen had, vrienden, familie, collega's, kennissen, ..... altijd fijn om zaken te kunnen delen en advies te krijgen / te horen dat bepaalde gedragingen normaal zijn op die leeftijd enz. oppas via mut voor ziek kind: sporadisch aangevraagd maar nooit beroep op kunnen doen omdat er niemand vrij was.