Ontdek het thema

Werk

buitenschoolse kinderopvang voor werkende ouders in het weekend , en een systeem van noodopvang, (of misschien meer betaalde dagen sociaal verlof voor opvang van een ziek kind)

Jouw voorstel

een soort van buitenschoolse kinderopvang in het weekend, of een noodopvang in geval van ziekte van de kinderen... eigenlijk vind ik ook dat we als bedienden in de zorgsector bedroevend weinig verlofdagen hebben (20+10 officiële feestdagen) als je ons inkomen en verlofdagen bekijkt tegenover bepaalde andere sectoren en mensen met vergelijkbare diploma's, doen wij het eigenlijk niet goed. maar dat is al lang een pijnpunt in de zorg.

Jouw verhaal

ik had een fijne relatie, maar mijn partner woont en werkt in het buitenland, daardoor ben ik alleenstaande moeder en heb ik enkel mijn familie en vrienden als netwerk. Ik ervaar vooral moeilijkheden wanneer 1 van mijn kinderen ziek is en ik noodopvang nodig heeft. mijn eigen moeder kan meestal wel opvangen, maar ze vindt dat ik mijn sociaal verlof vaker moet gebruiken, en heeft natuurlijk ook haar sociale activiteiten die ze niet altijd kan afzeggen om voor mijn kinderen te zorgen. Als bediende (vroedvrouw) werkende in de thuiszorg, is het voor mij altijd heel lastig om mijn agenda door te geven of leeg te maken. mijn grootste moeilijkheden zijn dus kinderopvang wanneer ze ziek zijn, tijdens mijn werkweekend of in vakanties wanneer we maar een beperkt aantal dagen mogen opgeven voor buitenschoolse kinderopvang.