Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Nauwere opvolging door overheid (kknd & gezin, ocmw, gemeente, …) van gezinnen die mogelijks in een moeilijke situatie zitten of zullen terecht komen.

Jouw voorstel

Ik vind dat een ocmw vaak te afwachtend is en zelfs een hulpvraag vaak probeert af te wimpelen. Gelukkig ben ik digitaal mee en kan ik veel dingen zelf opzoeken en uitproberen maar als ik persoonlijk naar een OCMW stap met een concrete hulpvraag wordt daar weinig mee gedaan.

Jouw verhaal

Gescheiden alleenstaande mama van 1 zoon die na de scheiding achtergebleven is met enorme schulden. Ik werk in een kinderdagverblijf waar hard werken niet voldoende (kan) verloond worden. Geen eindejaarspremie, geen hospitalisatie- of andere verzekeringen, geen bonussen, etc. Bijna 2 jaar geleden een levertransplantatie ondergaan (preventief) waardoor ik levenslang afhankelijk ben van medicatie én waardoor immuunsysteem zo laag staat dat ik voortdurend ‘ziek’ ben. Medicatie en dokterskosten lopen snel op, zelfs met verhoogde tegemoetkoming. De zoon sukkelt, net als mama, met de bovenste luchtwegen waardoor meermaals per jaar ook opvolging nodig is + dagelijkse medicatie. Als moeder wil je ook hobby’s en ontspanning aanbieden aan je kind wat financieel enorm zwaar is. Op sommige dingen kan je korting krijgen nav de verhoogde tegemoetkoming maar dat is maar zelden het geval. Maand na maand voelen dat je dichterbij ‘armoede’ komt is mentaal enorm zwaar.