Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Au pair stauut moet blijven, desnoods met meer controles, het is een win-win situatie ik heb zoveel geleerd van mijn meisjes en omgekeerd voor hun gaat een nieuwe wereld open. Ervaan uitgaan dat iedereen hier misbruikt wordt als au pair, dat is pas te straffen, het was voor mij als alleenstaande mama een perfecte oplossing om werk en kinderen goed te combineren. Geen afschaffing daarvan. Uiteindelijk leidt dat tot zwartwerk, depressies en burn-outs. an

Jouw voorstel

Helaas sociale inspectie beslist anders daarover zij willen van het au pair statuut af en denken dat elke au pair misbruikt word en een soort veredelde huishoudhulp is. Ik heb fantastische tijden gehad met mijn intussen extra dochters die elk een jaar bij ons woonden. De overheid schiet enorm te kort. De au pair meisjes die werkelijk misbruikt worden wonen bij tweeoudergezinnen, veelal bij de rijkere klasse, advocaten en politici, waar geen sociale inspectie komt.

Jouw verhaal

Ik heb 2 kinderen van 14 en 16 nu en 1 van bijna 4 van een andere papa. Ik werk met onregelmatige uren en de papa van mijn jongste helpt niet met de opvoeding. Na de geboorte van haar bleek hij een drugsprobleem te hebben (ontwikkeld). Ik heb via caw en huisdokter en medische team en drugsexpertisecentrum en politie na lange maanden een advocaat genomen en de papa uit huis laten zetten met deurwaarder. Tot nu betaalt hij niks. Ik had veel hulp aan mijn papa tot nu en nam een au pair om de kleinste naar school te brengen of te halen als ik werk . Momenteel is de 2de au pair bij mij en dat is voor mij de ideale oplossing.