Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Bied gezinnen met kinderen met ontwikkelingsproblemen de mogelijkheid om een casemanager in te schakelen, zodat ze op gepaste tijden advies kunnen blijven vragen. Voorzie scholing voor de casemanager. Het hoeft geen medicus of verpleegkundige te zijn, maar wel iemand met kennis van zaken.

Jouw voorstel

Ik ben meermaals bij Huis van het Kind geweest voor advies. Helaas heb ik me niet laten doorverwijzen naar professionele hulp. Ik wenste dat ze mij meteen hadden doorverwezen en 'vastgehouden'. Nu had ik het idee dat ik als mama gewoon 'sterk moest zijn' en 'dat ik het wel kon met hun tips om de paar jaar'.

Jouw verhaal

Mijn dochter van 10 heeft leerproblemen, dyscalculie en autisme. Mijn zoon van 8 heeft autisme. Het is een lange en zware weg geweest naar diagnostiek. Ik heb jaren getwijfeld om de stap te zetten, ondanks dat ik vaak mijn twijfels gedeeld heb met de huisarts of vrienden en kennissen. Sinds de diagnostiek hebben we leersteun voor de dochter. Dit helpt veel. Voor beiden heb ik een auticoach gezocht, wat niet echt geholpen heeft maar wel zeer duur was (€60 per uur), zonder terugbetaling. Nu heb ik opnieuw het gevoel dat we weer alleen verder moeten. We missen een casemanager, iemand die ons onder de arm neemt. Als mama voel ik me te dicht betrokken bij de problemen om de oplossingen te kunnen zien.