Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Anders zijn is heel normaal en dit integreren in de maatschappij zoveel mogelijk voor de kinderen dat het lukt en de anderen helpen waar het voor hen het beste is !

Jouw voorstel

Tov een kind met speciefieke zorgbehoeftes... kan het gewoon allemaal beter. We moeten steeds weer opnieuw ons verhaal doen en bij iedere instantie, dit vraagt veel te veel energie en tijd die we niet overhebben.

Jouw verhaal

We hebben in totaal 3 kinderen. De 2 oudste zonen zijn geboren met PID en dan verwachtte ik een tweeling maar ééntje stierf tijdens de zwangerschap. Ons dochter met speciaal talent werd dan geboren. Met ASS en grote mentale achterstand. Het is nog iedere dag vechten om erdoor te geraken. In jan 2021 kreeg ik zwaar covid met als gevolg long covid tot op heden. Heel moeilijk om te blijven vechten (werd erkend als beroepsziekte in het onderwijs maar nog steeds heel moeilijk, geen kosten terugbetaald, steeds veel last maar zou voltijds moeten kunnen werken volgens controledokter. In België is long covid heel erg weinig erkend, in onze buurlanden is dit veel beter. In België moet je ook steeds bewijzen wat je kind niet kan om punten te scoren en op die manier ondersteuning te krijgen voor kind of geld. Te gek voor woorden ! Wij zijn trots met de hele kleine zaken die ons kind wel kan maar worden steeds opnieuw met onze neuzen op de feiten gedrukt. De ene papieren zijn op Vlaams niveau, de andere zaken Federeaal..... en dit kost enorm veel tijd en energie van alle mensen die dit moeten doen. Veel mensen die kinderen hebben zonder rugzakje of speciaal talent beseffen niet hoe goed ze het hebben en hoe normaal alles verloopt......