Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Financiële tegemoetkoming voor beide ouders bij uithuisplaatsing en betere regeling voor ouders in collectieve schuldbemiddeling

Jouw voorstel

Dat er ook een tussenkomst voorzien wordt voor beide ouders , als het kind uit huis is geplaatst , zodat ouders ook zelf iets kunnen doen voor hun kinderen . En als ouders in collectieve schuldbemiddeling zitten of zijn dat ouders ook hun bankrekening saldo online zouden moeten kunnen zien , en tot een bepaald bedrag ook overschrijvingen zouden moeten kunnen doen , bv voor middag eten buiten school of op school te voor een eetmaal te kunnen voorzien dat ouders een overschrijving zouden moeten kunnen doen tot op een bepaald bedrag via hun leefgeld rekening . En dat ook de ouders hun eigen saldo van hun leefgeld rekening kunnen zien en dat ze ook het saldo kunnen opvolgen van hun kind , ( Ook voor ouders in bewindvoering) zou dit moeten kunnen voorzien worden .

Jouw verhaal

Beide ouders krijgen geen financiële Steun als kind uit huis geplaatst is . Zo is ieder ouders zou in staat moeten kunnen zijn om een verjaardagscadeau , iets voor kerst of nieuwjaar te geven . Of een uitstap moeten kunnen doen . Je wilt als ouders tussenkomen bij beltegoed , ....maar je hebt er geen financiële draagkracht voor . Ook als het kind niet thuis overnacht , zijn er kosten . Men kan ook geen overschrijvingen doen naar het kind of puber doen als men in collectieve schuldbemiddeling is , en soms is dit toch wel een vraag voor middags buiten of in de school voor eetmaal voor het kind , of bij uitstap met de school .