Ontdek het thema

Scheiding of nieuw begin

Co-ouderschap herzien, je kan een kind niet heen en weer slingeren als een meubel dat je verhuisd en dan denken dat er geen schade is. Steeds opnieuw afscheid, rouw, moeten missen enz Misschien moeten de bedenkers ook eens om de paar dagen elders gaan wonen....

Jouw voorstel

Geen discriminatie bij OCMW, haal de hypocriete voorzitter eruit! Geef ouders van jonge kinderen kans om langer thuis te blijven if opvang en opvoeding. Maak het voor alleenstaande met kids ook mogelijk om te kopen, 700 en meer uitgeven aan huur op de privémarkt mocht, maar een lening mocht ik niet aangaan???

Jouw verhaal

De jongste is een beelddenker, daar is in ons talig onderwijs geen ondersteuning voor, had ze maar 'gewoon' dyslexie ofzo, dat is een label met mogelijkheden. Ik heb een vermoeden dat er meer is, haar psychotherapeute herkent nu en dan ASS of ADD kenmerken, maar ze staat al dik 2j op de wachtlijst Reva., de enige ander betaalbare optie heeft een patientstop. Ze zit ook nog eens in de knoop, maar een Tejo of Overkophuis is hier niet, zelfs geen jeugdhuis of JAC. Ze is nu dik 2j bij mij, geen alimentatie, ook mijn vakantie is niet zo uitgebreid als de schoolvakanties, ëxterne kampen zijn steeds beperkt, Ik neem ze mee naar de gemeente waar ik werk en betaal ze van mijn vakantiegeld. Zelf al 10 niet op vakantie geweest, geen budget. Ooit waren we dakloos, op het OCMW konden we niet rekenen. We hebben 4j op een sociale woning moeten wachten. We hebben wel wat meegemaakt maar kijken achterom en hoeven niemand te bedanken, we hebben het zelf gedaan.