Ontdek het thema

Tegenslag

Hulp betaalbaar maken voor iedereen. Hoeveel gezinnen kunnen 60 EU of meer per week ophoesten om zich te laten helpen, of om hun kinderen te laten helpen.

Jouw voorstel

Het zou echter fijn geweest zijn mocht alle psychologische hulp veel minder duur zijn geweest. En dat die lange wachtlijsten nu eindelijk eens opgelost worden. Ook nu loop ik hier tegenaan. Mijn kleinzoon heeft ook hulp nodig maar hij moet heel lang wachten om die te krijgen. Ikzelf ben geen therapeut en dat maakt het dubbel zwaar. We doen wat we kunnen.

Jouw verhaal

Je moet het als ouder wel zelf allemaal uitzoeken en dit kost tijd en energie. Op dit moment zijn mijn kinderen het huis uit, heb ik 6 kleinkinderen en ondertussen sinds oktober 2023 een pleegzoon die 15 is. Wij zijn grootouder en pleegouder van hetzelfde kind, en dit is niet alleen schrijnend maar ook heel erg verdrietig. Daarbovenop ben ik net op pensioen, dus lekker samen met z'n tweetjes zal nog moeten wachten. De 2de zoon was en blijft het zorgenkind ondanks dat hij ondertussen 39 jaar is. Hij weegt zwaar door, al laten we hem nooit in de steek. Familie en vrienden hebben ons steeds gesteund.