Ontdek het thema

Opgroeien en opvoeden

Leerkrachten moeten meer ondersteund worden om de ontwikkeling van het kind op te volgen. Misschien ook minder kinderen of meer leerkrachten per zoveel kinderen.

Jouw voorstel

Ik vind dat er vanuit de school sneller signalen mogen gegeven worden. Zij zien je kind in omgang in het dagelijkse leven. Leerkrachten gaven mij aan dat ze niets mogen zeggen tot het fout loopt. Iets typisch in onze maatschappij. Daar ben ik niet mee akkoord. Ze kunnen toch info geven dan kan je als ouder nog beslissen om er iets mee te doen. Ik heb ervaring met autisme en wist waar te gaan en merkte het zelf op. Ik vermoed dat vele ouders niet weten waar en hoe. Dus wat meer ondersteuning zou geen kwaad kunnen. Waarom zijn er anders oudercontact. Daar zou het moeten over gaan. Je kind zit zoveel op school. Zij helpen mee aan de opvoeding.

Jouw verhaal

Ik merkte dat mijn zoon niet helemaal ontwikkelde zoals andere kinderen. Ik had het gevoel dat hij misschien autisme had. Maar omdat hij op zich mee kon in klas en er geen grote conflicten gebeurde werd er niets gezegd. Ik heb zelf stappen moeten zetten. Gelukkig wist ik vanuit mijn werkomgeving waar ik terrecht kon maar vele ouders weten dit niet ookal zitten ze met vragen. Ik heb het zelf ter spraken gebracht overal. School reageerde goed en steunde mij toen ik stappen wou ondernemen. Daar voelde ik mij gesteund. Op sommige andere plaatsen was het eerder opmerkingen dat ik spoken zag en hij gewoon wat anders is. Ik heb geen probleem met het feit dat hij anders is. Ik heb helemaal geen probleem met mijn kind. Ik wil gewoon dat hij de ondersteuning kan krijgen die hij nodig heeft wanneer hij die nodig heeft. Dat ik kan aan tonen dat hij inderdaad soms die extra ondersteuning of duwtje in de rug nodig heeft. En dan is een diagnose een attest handig want anders ben je gewoon een overbezorgde mama. Iedereen heeft zijn mening over hoe je jouw kind moet opvoeden. Daar voelde ik me niet altijd gesteund en nu nog niet zelfs na de diagnose.